30-vuotias Karelia-Soutu kutsuu iloiseen retkisoututapahtumaan

19.huhtikuu 2014

Pohjois-Karjalan upeat järvi- ja jokimaisemat kutsuvat jälleen Karelia-Soutuun, joka järjestetään jo 30. kerran!kareliasoutu30v
Karelia-Soutu sai alkunsa Niilo Komun ideasta järjestää kaikille avoin kirkkovenesoutu. Niilon mielestä Pohjois-Karjalan järvet ja joet ansaitsivat oman tapahtumansa, jossa oltaisiin liikkeellä rennolla retkimeiningillä. Niinpä kesällä 1985 soudettiin kirkkoveneillä ensimmäisen kerran Nurmeksesta Liperiin. Tapahtuma sai innostuneen vastaanoton ja järjestäjät puhtia kehittää tapahtumaa eteenpäin. Monet myrskyt ja tyynet on kolmenkymmenen vuoden aikana koettu: Pielinen ja Pyhäselkä ovat näyttäneet tuhansille soutajille muuttuvat kasvonsa. Karelia-Soudun johtoajatuksena on alusta alkaen ollut tarjota soutajille liikunnan lisäksi myös maittavaa ruokaa, rentoutumista saunanlauteilla ja monipuolista ohjelmaa. Uusia tuttavuuksia syntyy ja entisiä ystäviä tavataan. Kummasti sitä jaksaa tanssahdellakin soutupäivän jälkeen!

Soutureitit ovat muuttuneet vuosien kuluessa. Pienveneet saivat oman reittinsä vuonna 1990, kun lähtöpaikka siirtyi Mutalahteen. Ilomantsin järvet ja joet ovat osoittautuneet sopivan turvallisiksi pienveneille ja kanooteille. Pienvenereitillä on täysin oma tunnelmansa, josta vastaavat niin konkarisoutajat kuin uudetkin kareliasoutulaiset.

Karelia-Soutu on Suomen pisin retkisoutu ja se on tavoittanut myös ulkomaalaisia soudun ystäviä. Kesällä 2000 järjestetty kansainvälinen FISA Tour onnistui mainiosti ja sytytti monen sydämeen palon tulla uudestaan Suomen ja Pohjois-Karjalan vesille.
Reitit kiertelevät Pohjois-Karjalan kauniissa erämaisissa maisemissa. Pienvenereitillä kuuden soutupäivän aikana kilometrejä kertyy 203 km päivämatkojen vaihdellessa 21 – 47 km välillä. Kirkkovenesoudun kokonaispituus neljänä päivänä soudettaessa on 146 km. Kirkkovenesoutajien päivämatkat vaihtelevat 29 – 39 km välillä. Tapahtumassa on yksinsoutajia, melojia, parisoutajia, perheitä, porukoita ja joukkueita, jotka vaihtavat miehistöä jokaiselle osuudelle. Mukana voi olla päivän, kaksi tai vaikkapa koko viikon. Hulvattomia oheisohjelmia järjestetään joka päivä!

LIITY ILOISEEN PORUKKAAN –
Tervetuloa 30. Karelia-Soutuun 27.7. – 1.8.2014!
Pienveneet ja kanootit 27.7. – 1.8. Ilomantsista Joensuuhun
Kirkkoveneet 29.7. – 1.8. Lieksasta Joensuuhun
Muista myös kaksipäiväinen Pikku-Karelia 31.7.- 1.8.

Karelia-Soutu ry toivottaa Teidät tervetulleeksi myös 30-vuotisjuhlaan Jakokosken museokanavalle
torstaina 31.7. klo 19. Mukana on myös juhlasoutajamme professori Pekka Puska.

Tapaamisiin rennossa retkisoutuhengessä!

Terveisin,

Jaana Pitkänen
Kirkkovenereitin johtaja
040 536 0285
www.kareliasoutu.fi