Uudistunut Mommilanjärven soutelu

20.huhtikuu 2015

Jo neljännesvuosisadan ajan järjestetty Mommilanjärven soutelu uudistuu ensi kesänä. Soutelijoiden lisäksi myös juoksijat pääsevät tänä vuonna nauttimaan kuntoilusta Mommilanjärven maisemissa.

Ilmoittautuminen Mommilanjärven souteluun on alkanut. Soutelun lisäksi tämänkesäisen tapahtuman yhteydessä voi osallistua ensi kertaa myös 10,5 kilometrin mittaiselle ”Mettäkulman lenkille”. Lenkki on tarkoitettu kaikenkuntoisille ja -ikäisille liikkujille. Sarjat on jaettu ikäryhmittäin, ja jos juoksujalka ei jostakin syystä nouse, osallistua voi myös kävellen. Aika otetaan kaikille, mutta osallistujasta itsestään riippuu, kuinka paljon sille antaa arvoa. Periaate on sama kuin soudussakin! Ilmoittautuminen sekä kirkko- ja pienvenesoutuun että juoksuun onnistuu soutelun internet-sivulla osoitteessa mommilanjarvensoutelu.fi.

Juoksun nostaminen tapahtuman ohjelmaan soudun rinnalle on yksi osoitus järjestäjien halusta kirkastaa Mommilanjärven soutelun profiilia juuri urheilutapahtumana. Tarkoitus on tuoda osallistujat ja yleisö luonnon äärelle nauttimaan liikunnasta, toisten ihmisten seurasta sekä muistuttaa puhtaan ympäristön tärkeydestä ihmisen virkistäytymiselle. Tämän vuoden teemana onkin Mommilanjärven soutelu – Luonto liikuttaa!

Soutelupäivän tuttujen elementtien, kuten maalaismarkkinoiden lisäksi ohjeisohjelmassa on myös uutuuksia. Niiden avulla pyritään ottamaan entistäkin paremmin huomioon koko soutelutapahtumaan osallistuvan väkijoukon tarpeet. Uusia ohjelmanumeroita ovat muun muassa Crossfit-näytökset, kumivenesoutukisa sekä lapsia viihdyttävä potkulautaritari. Päivän musiikista vastaa Käsityöläiset -duo, jonka solistina on Mica Ikonen. Ohjelmaa päivitetään tapahtuman kotisivuille soutelupäivään asti.

Soututoimisto avautuu tuttuun tapaan 1.6. Tuosta päivästä alkaen soutelijoiden ja yleisön kysymyksiin vastaa soutusihteeri Kaisa Kaartinen. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta mommilanjarvensoutelu.fi.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jukka Juhola, puh. 050 376 8915. Lisätietoa tapahtumasta: www.mommilanjarvensoutelu.fi