1. Hoida terveyttäsi

Hyvä terveys muodostuu fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista. Niitä kaikkia voi parantaa kirkkovenesoudulla nauttien meri- tai järviluonnosta hyvässä seurassa. Kirkkovenesoutu on monipuolista liikuntaa, joka harjoittaa sekä sydän- että verenkiertoelimistöä kuin myös selän ja hartiaseudun lihaksistoa. Samalla se vahvistaa hengitykseen tarvittavia lihaksia.

2. Kuntouta itseäsi

Kirkkovenesoutu sopii monelle pitkäaikaissairaalle, sillä liikunta tapahtuu istuen eikä voimaa tarvitse välttämättä käyttää. Kiirettä ei ole, pääasia on liikunnan ja yhdessäolon ilon kokeminen. Niveliä vähän rasittavana lajina kirkkovenesoutu sopii hyvin myös ylipainosta kärsiville.

3. Pidä pääkoppa kunnossa

Tutkimukset kertovat, että hyvällä mielellä tehty liikunta vauhdittaa aivosolujen uusiutumista nelinkertaisesti verrattuna väkisin junnaamiseen ja negatiivissävyisesti vedettyyn liikuntatuokioon. Hyvä porukkahenki saa sinut lähtemään mukaan, vaikka omaa motivaatiota ei aina olisi.

4. Osallistu ja järjestä työpaikkaliikuntaa

Kirkkovenesoutu työporukan kanssa on hauskaa ja kuntoa kohottavaa. Muitakin vaikutuksia sillä on: Jo muinaiset viikinkipäälliköt edellyttivät miehistöltään kurinalaista ja samantahtista soutua. Pitkät merimatkat sujuivat joutuisasti ja tehokkaasti. Se lujitti viikinkimiehistön yhteistoimintaa muissakin aktiviteeteissa, niin kuin tiedämme. Moni yritysjohtaja ja henkilöstöpäällikkö on huomannut saman ja kirkkovenesoutu on kasvattanut suosiotaan virkistäytymis- ja koulutuspäivien ohjelmanumerona.

5. Kehity johtajana

Lapuan hiippakunnan emerituspiispa Yrjö Sariola puhui Kuortaneen Urheiluopiston rehtorinvaihdosjuhlassa hyvästä päällikkyydestä ja vertasi sitä kirkkovenesoutuun: Hyvä päällikkö saa joukkonsa soutamaan samaan tahtiin suunnan säilyttäen, karikot välttäen ja hyvään mieleen kannustaen. Piispan puheesta innostuneena urheiluopisto hankki oman kirkkoveneen, jota käytetään liikunnan lisäksi myös johtamistaidon koulutukseen.

6. Nauti luonnosta

Mikä onkaan parempi tapa viettää aikaa hyvien ystävien kanssa ja nauttia samalla kesäisestä järviluonnosta kuin soutaen tehty kirkkoveneretki. Luonnon rauha ei häiriinny eikä soutaminen aiheuta ympäristöpäästöjä.

7. Hanki peruskuntoa talvilajeihin

Kirkkovenesoutu sopii hyvin kesä harjoitteluksi talvisten joukkuelajien harrastajille.

8. Osallistu kesän soututapahtumiin

Osallistuminen soututapahtumaan on erinomainen tapa viettää aktiivilomaa. Tunnelma varsinkin kunto- ja retkisoututapahtumissa on leppoisa ja mukaansa tempaava.

9. Varaa kirkkovene helposti

Suomessa on noin kolmesataa kirkkovenettä. Veneen voit vuokrata helpoimmin Sulkavan Vene Oy:ltä, joka toimittaa erikokoisia kirkkoveneitä tilaajan toivomaan paikkaan. Lisätietoa:www.sulkavanvene.fi

<<< Takaisin