Retkisoutu- ja melontatapahtumien järjestäjät kokoontuivat Kuopiossa 26.-27.1.2013

29.tammikuu 2013

Melonta- ja soutuliiton järjestämä talvitapahtuma retkisoutu- ja melontatapahtumien järjestäjille antoi uusia eväitä jaksamiseen ja nuorten aktivoimiseen. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaamiseen osallistui alun kolmattakymmentä henkilöä eri tapahtumasta.

Viikonlopun teemoihin pureuduttiin alustuksilla ja ryhmätöillä. Jaksamisen eväitä toimijoille oli johdattelemassa Niina Markkanen Pohjois – Savon liikunta ja urheilusta. Osio oli hauska ja mukaansa tempaava ryhmätöineen. Ryhmät Sibelius, Pohatat, Maanviljelilät, Linssit ja Leipurit laativat ja askartelivat mm. lehden lööppiä ja raflaavaa uutista. Jokainen osallistuja myös kertoi itsestään hauskasti ja havainnollisesti tuntemuksiaan järjestötyöstä. Tällatavoin jaettiin vertaistukea josta kukin saattoi ammentaa itselleen omia jaksamisen eväitä.

Ensimmäinen päivä päättyi yhteiseen illanviettoon ja ryhmätöihin. Ryhmätyönä käsiteltiin keinoja ja toimenpiteitä nuorten aktivoimiseksi toimintaan mukaan. Ryhmätöiden tuloksena saatiin uusia avauksia mutta myös jo hyviä käytäntöjä jaettavaksi ja hyödynnettäväksi muissa tapahtumissa. Toisiin tapahtuman järjestäjiin tutustuminen ja avoin kokemusten jakaminen koettiin tärkeäksi.

Suomi Meloo viesti vuoden 2012 paras retkisoutu- ja melontatapahtuma

Melonta-ja soutuliitto palkitsi tilaisuudessa vuoden 2012 parhaana retkisoutu- ja melontatapahtumana Suomi Meloo viestin. Suomi Meloo viesti on tehnyt uraauurtavaa ja pitkäjänteistä työtä suomalaisen melonnan ja melontakulttuurin hyväksi. Järjestelyjen takana on laajat vapaaehtoiset kansalaisjoukot. Kunniamaininnan saanut Karelia Soutu on tehnyt arvokasta työtä soudun ja kansainvälistymisen edistämiseksi.

Lisäksi tilaisuudessa arvottiin Sulkavan Vene Oy:n 25 vuotisjuhlan kunniaksi ja Sulkavan Suursoutujen, Karelia Soudun ja Mommilanjärven soutelun lahjoittamat arvokkaat palkinnot jotka sisältävät ilmaisen osallistumisen ja venevuokran ko. tapahtumiin kesällä 2013. Onnetar suosi Mommilanjärven soutelun ja Yöttömän yön soudun edustajia. Lisäksi Sulkavan Vene Oy:n lahjoittaman puisen soutuveneen voitti Nemaumprofor-joukkue.

Kaikenkaikkiaan viikonloppu oli virkistävä ja uusia jaksamisen eväitä antava. Tältä pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan ja kehittämään yhteistyössä ensi kesän retkisoutu- ja -melontatapahtumia.

Tapahtumaterveisin
Markku Juhola
Harraste-, nuoriso- ja tapahtumavaliokunta
Puheenjohtaja