Yöttömän Yön soutu vuoden 2013 Suomi Vesille -kampanjan päätapahtuma

07.helmikuu 2013

Yöttömän Yön soutu on valittu vuoden 2013 valtakunnallisen Suomi Vesille -kampanjan pääpaikaksi. Jo yhdeksättä kertaa järjestettävässä kampanjassa ovat mukana vesiliikuntaliitot ja järjestöt sekä vesiturvallisuudesta vastaavat viranomaiset. Mukana kampanjassa ovat: Melonta- ja soutuliitto, Veneilyliitto, Purjehtijaliitto, Kanoottiliitto, Sukeltajaliitto, Suomen Latu, SM Pelastusosasto,  SPR,  Poliisi,  Pelastusalanjärjestöt ja -laitokset,  Meripelastusseura ja Merenkulkulaitos.

Vuosittainen kampanja tarjoaa kansalaisille tietoa eri vesiliikuntalajeista ja vesi turtallisuudesta. Sen tavoitteena on innostaa mahdollisimman moni aloittamaan uusi terveellinen ja hauska harrastus turvallisesti.

Tunnustusta saanut Yöttömän Yön Soutu

Suomen pohjoisin retkisoututapahtuma, Yöttömän Yön soutu, järjestetään 18.-20.7.2013 Kemijoella, välillä Savukoski-Pelkosenniemi-Kemijärvi. Kahden vuorokauden aikana vaelletaan Kemijoella soutaen tai meloen noin 110 km, mutta ei hoppuilla vaan nautitaan Lapin kesästä ja yöttömästä yöstä.

Neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on jo saanut merkittävät tunnustukset: Suomen soutuliitto valitsi Yöttömän yön soudun vuoden 2011 parhaaksi retkisoututapahtumaksi ja Suomi meloo ry valitsi sen vuoden 2012 melontaretkeksi.

Lisätietoa: www.yottomanyonsoutu.fi ja www.suomivesille.fi